Thursday, February 27, 2014

Boleh bha kalau kau.

SABAHAN WOAAAAAH.

Day 1, 7 February 2014
Flight 7:30am KLIA MasAirline
KUL-TWU
  • Terbang! Dalam flight: 
  • Makan Omellet, wedges 2 biji, dengan sausage. 
  • shidah makan nasi lemak
  • Sampai tawau. Kancil amik, tapi bukan naik kancil. 
  • Makan sup daging rusa kat Kedai Sup Payau, dekat dengan Tawau Airport
  • Gerak pergi sandakaaaann! WOOOOO
  • View, FANTASTIC! ELASTIC. Ring ding dong ring ding dong. *tetibe SHINee pulak*
  • Dah sampai Sandakan weeee.
  • Dinner makan nasi goreng AYAM LEMON
  • Duduk homestay


HARUS AMIK GAMBAR DEKAT LAHAD DATU :3

Day 2, 8 February 2014
  • SEPILOKKKKKKK
  • Jumpa boyfriend Rashidah Omar. 
  • Orang Utan banyak bulu warna oren. 
  • Pastu amik amik amik gambar gambar gambarrr!
  • SUN BEAR! 
  • Malayan Sun Bear, COMEL!
  • TAMAN BUAYA SANDAKAAANN
  • BKU BKU BKU BKU. Bahaha.
  • Buaya besar gilaaa. SANGAT besar, makan si Kancil tu celah gigi je. 
  • Berjalaaan sangat best. HAHA. 








 

Day 3, 9 February 2014
  • Memula sekali, kena hantar adik si Kancil ke Airport Sandakan. Sebabnya cuti dia dah habis, huahuahua. 
  • Lepak kat airport, breakfast, and then balik homestay rehat2. 
  • Tengah hari pergi Sandakan Memorial Park. 
  • Tambah ilmu sejarah. Ecehh. Padahal berjalan amik2 gambar je. HAHA. 
  • Pastu petang jalan-jalan beli souvenir! :) Shidah je yang beli banyak ._.

Budak kena balik matrik. LULZ





Day 4, 10 February 2014
  • Pagi pagi sepatutnya kena terus gerak pergi Tawau. Tapi malangnya ada manusia bijak pandai block parking kereta. Bagus sangat2. Hebat. Hebat. Dan tak pepasal, pepagi kena tengking2. Huhuhu. Bawak bertenang. Kita pro. 
  • Settle, gerak ke Tawau balik semulaa. :)
  • Perjalanan yang sangat memenatkan si driver. Dan penumpang2 nya. HAHA. 
  • Sebelum sampai Tawau, trip to Taman Laut SEMPORNA
  • Seronok tengok ikan besau besau. Terjatuh kat situ memang hilang terus la ditelan ikan monster. 
  • Cantik permandangan kat Semporna, next time nak pergi pepulau yang ada pulak. InsyaAllah. Kalau ada rezeki.
  • Shopping lagi kat Semporna. Haha, Shidah lagi shopping sakan. Biasalah, adik beradik ramai kan. 
  • Dah habes settle semua itu ini kat Semporna, gerak balik ke Tawauuuu. 
  • Check in kat My Inn Hotel wuuuuu. Kat tawau tidur Hotel. Best gila shower air panas. HOHOHO. Sangat ahhhhhh. HAHA. 
  • Makan malam dekat Restoran Sri Titingan, Tawau. 
  • Alhamdulillah, makanan kat sabah ni sesedap. :) Banyak pulak tu makan malam. 
  • Yang paling sedap, HONEY LEMON SUAM. Wuuuuu. Mana nak dapat kat Semenanjung ni, unless, buat sendiri kat rumah. 
  • Hari-hari minum Honey Lemon je, sejak discover ada minuman tu. 
  • Sedap sedap sedap. 





Makanan laut. Wuuu rindu HONEY LEMON tuuu. :'(


















Day 5, 11 February 2014
LAST DAY T_T
  • Bangun pagi gosok gigi, mandi shower air panas wuuuu. Pastu makan breakfast kat Yassin Curry House. Makanan kat sini, sedaaaapp. Huhu Honey Lemon lagi. Lulz. 
  • Okay, sebab last day, special untuk SHOPPING! Last shopping. 
  • This is where my money went NEGATIVE. Haha
  • Beli ikan masin, ikan bilis, ikan masin, ikan bilis, ikan bilis lagi. Hahaha
  • Baju souvenir, keychain, fridge magnet, dan sebagainya. 
  • Amplang, cashew, kerepek seaweed. *Mekasih tukang beli
  • Shopping shopping. 
  • Jalan jalan kat pasar basah kat Tawau, mak aih, ikan dia besau2 weh, cemana tah nak goreng. Kuali takleh, kena pakai kawah. 
  • Sampai petang, flight balik KL pukul 6:30 petang. Dah settle shopping semua, gerak Airport Tawau. 
  • Lepas check in, lepak kat Airport, makan pisang goreng cheese! Alhamdulillah, sempat jugak merasa sebelum balik Semenanjung. Hihi. Sedapp, sangat sedap. First time makan. Haha
  • Dah makan2, terus naik plane. 
  • Weeee terbang, dan selamat sampai KLIA. 
  • Cerita lawak kat KLIA, punya tunggu bagasi, sampai cuak beg tak keluar2, rupa rupanya tunggu dekat tempat over-weight luggage ._."
  • ALHAMDULILLAH, I had a very great journey. :) 






Jumpa pun beg beg kami. HAHA. Okay, ignore slipper
CREDIT GAMBAR: Rashidah Omar
END OF JOURNEY. :3 
Alhamdulillah. 

2 hopped:

Miss YaSm!N said...

Mcm best jer.. :)

aine ilina said...

Hihihi. A ah! Best :D

Post a Comment

 

Template by Blogger Candy edited by Aine Ilina